Bellyblessing

De blessing is een hele krachtige zegening, het gaat erom dat de mama inspé zich op een ontspannen manier op de te verwachten bevalling kan voorbereiden. Om je eigen kracht te voelen en vertrouwen te krijgen om de bevalling in te gaan. Om te voelen waar je de enorme kracht die je tot je beschikking hebt kunt aanboren. Om te ervaren dat je daar gewoon bij kunt en die er is. Je gesteund weten door je sisters. Om je te kunnen overgeven aan de wijsheid van jouw lichaam. Geeft vertrouwen en kracht, liefdevolle aandacht met jezelf en met je kindje.
De a.s. mama wordt met zachtheid en liefde omgeven en verwend. Het gaat hier niet om het geven van kadootjes maar om het geven van liefde en zachtheid.
Ook rond de zwangere buik kan iets worden gedaan. Dat kan gaan van beschilderen of handoplegging, tot een verbale “zegening”, jij geeft aan waar jij je comfortabel bij voelt.

Wij vrouwen zijn levende wonderen
Wij maken cirkels rond
Brengen leven waar bloei gewenst is
In welke vorm dan ook

Moederschap is iets waar eigenlijk veel te weinig aandacht aan besteed wordt in het Westen. Het is gewoon iets wat erbij komt en we vieren wel de komst van de nieuwe mens, maar vergeten de nieuwe moeder daarbij in de aandacht te zetten.

Vrouwenmomenten zijn ook zeldzaam geworden, aangezien de vrouw vaak uit huis gaat werken (in de mannenwereld).

Heel wat zwangeren voelen zich gepasseerd. Ze moeten maar meedraaien alsof er niks is en hoewel de baby vaak wel wat aandacht krijgt, de mystiek van het doen groeien van een nieuw wezen wordt hier vaak over het hoofd gezien.

Een ceremonie om net dat te vieren: het mooie, het moederlijke, vrouwelijke, creative, dat is iets wat ons ontbreekt. Dus in plaats van materiële en vaak infantiele babyshowers, kan een mama blessing een grote meerwaarde geven aan een zwangerschap. Een magisch vrouwenmoment – vaak ook emotioneel – waarbij de moeder gevierd wordt.

Het is al wel duidelijk dat een mama blessing een vrouwenmoment is, en de invulling eraan geef je zelf. Je kunt dit met zo veel of zo weinig vrouwen zijn als jij fijn zou vinden. In een persoonlijk gesprek kun jij je wensen uiten zodat ik er een speciaal voor jou op maat gemaakte ceremonie van kan maken.

Een mama blessing is geen religieus gebeuren, al kan er naturlijk wel een religieuze invulling aan gegeven worden als dat iets is wat jou nauw aan het hart ligt. Het kan ingepast worden in alle geloofsovertuigingen.