Meer blessings

Er zijn nog veel meer blessings mogelijk, op deze pagina beschrijf ik een aantal mogelijkheden.
Heb je zelf een idee en wil je weten of een blessing mogelijk is,  neem dan contact met mij op.
Een blessing is altijd speciaal voor jou of jouw situatie geschreven.

 • Op eigen benen staan
  Voor een tiener die op het punt staat om uit te vliegen.
  Er komt een moment in het leven van een tiener waarop hij of zij de stap neemt om het nest te verlaten.
  Wat is er dan mooier voor een ouder om hier een ritueel voor te doen om de tiener te laten zien dat er vertrouwen is dat de grote stap weloverwogen wordt gedaan maar dat de deuren nooit helemaal gesloten zullen zijn.
 • Stap naar volwassenheid
  Ik kan me nog van mezelf herinneren dat, toen ik 21 werd, ik voor de eerste keer mocht stemmen. Ik voelde me erg groot toen. In Engeland krijgen jong volwassenen op deze grote dag een sleutel. De sleutel naar volwassenheid, gebruik het wijs.
  Hoe geweldig is het om de niet meer tiener de sleutel mee te geven naar de volgende grote stappen die er toe doen.
 • Overgang van meisje naar vrouw
  In onze samenleving wordt de overgang van meisje naar vrouw nauwelijks gevierd en dat terwijl de overgang naar de maantijd voor een meisje een belangrijke eerste mijlpaal is.
  Dit ritueel kan voor iedereen worden gedaan los van elk geloof en/of culturele achtergrond. En afhankelijk van de specifieke omstandigheden kan het worden afgezwakt door minder Godinnen en elementaire Moeders te benoemen.
 • Overgang van jongen naar man
  Als jongen heb je in het leven een andere taak en rol dan als volwassen man. Als man draag je de verantwoordelijkheid om te zorgen voor anderen, bescherming te bieden, zorgen voor brood op de plank, maar misschien wel het aller belangrijkste; als man draag je het zaad voor nieuw leven, vanaf de eerste zaadlozing is een jongen biologisch in staat kinderen te verwekken en is hij een man, stilstaan bij deze gebeurtenis met een blessing kan een jongen steunen in het emotioneel dragen van deze verantwoordelijkheid.
 • Overgang van moeder naar crone
  En dan eindelijk zijn alle kuikens de deur uit en kun je gaan genieten van eventuele kleinkinderen. Hoe prachtig is het om de stap door de poort te maken, de zegeningen op je belopen pad te tellen en vooruit te kijken. Dit geheel kun je bekrachtigen door een prachtig ritueel.
  Dit geldt natuurlijk ook voor de mannen die deze heerlijke leeftijd bereiken en dan zouden moeten weten waar ze de mosterd vandaan gaan halen.
 • Verhuizing
  Stel je gaat verhuizen naar een andere woning, hoe fijn is het dan om je eigen stempel te zetten op jou eigen plekje.
  En je maakt het ‘’eigen’’ door een groot schoonmaakritueel. Alle energieën van de vorige bewoners doen er niet meer toe alleen jou energie is belangrijk. Samen gaan we door jou nieuwe huis en maken het schoon middels rituele reiniging.
 • Zoveel jaar bij elkaar
  Je wilt de liefde tussen jullie nogmaals bevestigen. Dat kan. Heel veel mensen geven een prachtig feest om te vieren dat ze 12½ , 25 of meerdere jaren getrouwd zijn. Dat is op zich natuurlijk al een prachtig ritueel. En een hele mooie manier om de wereld te laten weten dat jullie nog steeds erg veel van elkaar houden. Maar hoe fijn is het dan om je geloften naar elkaar te vernieuwen en uit te spreken in een mooi ritueel wat we samen kunnen gaan maken.
 • Een andere baan
  Je zit niet meer zo lekker in je vel binnen de baan die je hebt en je gaat veranderen van werkgever. Tijdens de gesprekken kun je dan natuurlijk een beschermende steen bij je dragen. En wanneer je dan de stap maakt om inderdaad over te stappen kun je jezelf op laten laden middels een mooie ceremonie die helemaal op maat gemaakt wordt voor jou.